KariHelstamo1

Rajatarkastukset hetkeksi käyttöön.

 

Helsingin sanomat uutisoi melko mielenkiintoisesti, että rajatarkastukset otetaan neljäksi vuorokaudeksi käyttöön, jotta vaaralliset henkilöt eivät pääse maahan.

 

Tätä ei tehdä tavisten tai edes kotimaisten politiikkojen takia, vaan kahden tärkeän henkilön, siis Putinin ja Trumpin vuoksi.

 

On toki selvää, että heidän turvallisuutensa täytyy hoitaa 100% varmuudella, sillä jonkun "Marokon kauhun" attentaatti saattaisi aiheuttaa vakavampia seurauksia, kuin joku Turun puukotus.

 

Olisko kuitenkaan liikaa pyydetty, jos niitä vaarallisia henkilöitä ei myöhemminkään päästettäisi maahan?

Jos on, niin onhan tämä neljä päivääkin jotain. Liekö "taikasanakaan" toimi nyt rajalla?

 

 

 

 

 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005749118.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyse on siis Schengenin alueelta tulevien rajatarkastuksista. Muilta alueilta tuleville ne ovat aina olemassa. Schengensopimukseen kuuluu mahdollisuus ottaa rajatarkastukset käyttöön poikkeustilanteissa, jollaiseksi kahden supervallabn päämiesten vierailu luokitellaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos mahdollinen terroristi tulee tai on jo päässyt Schengen-alueelle, niin sillä on perjantaihn asti aikaa saapua Suomeen.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Rajatarkastukset eivät vissiin koske paperittomia tuonkaan neljän päivän aikana. Voin olla väärässäkin, mutta...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #3

Niin, paperittomathan eivät uhkaa turvallisuutta tai yleistä järjestystä?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #4

Eivät, sillä SPR tarjoaa heille (paperittomille) turvallisen paikan, jossa nukkua.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180709220106218...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

EUn sisäisten rajojen valvonta tänään turhaa. Euroopan Unionin ulkorajathan ovat tarkassa valvonnassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Taikasana toimii aina. Tilapäiset rajatarkastukset ennaltaehkäisee ja estää laitonta maahantuloa, muttei sitä kokonaan poista. Hyvä kuitenkin, jos edes vähän aikaa valvotaan tarkemmin myös Norjan, Ruotsin ja Viron vastaista rajaa.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Joo. Baltian maista tulevat rosvokoplat ovat todella ikävä juttu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tottuneet tekemään ns. hit and run rikoksia. Nopeasti käydään tekemässä keikka Suomessa ja häivytään samantien takaisin, ettei jäätäisi kiinni.

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

Nyt rajatarkastukset mahdollisia, miksei kymmenien tuhansien "surffareiden"vaeltaessa useiden turvallisten maiden kautta tänne ?Yksi syy voi olla täysin kädettömät kokkarisisäministerit:Orpo silloin ja nyt Mykkänen joka ei saa poistettua laittomasti maassa olijoita vaan höperehtii jotain olematonta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Eikös viisainta olisi sulkea kaikki satamat, lentokentät ja rajanylityspaikat kaikilta? Jos joku suomalainenkaan on mennyt jostain syystä ulkomaille, vaikkapa Ruotsiin, on hän todennäköisesti terroristi. Turvallisinta tietenkin olisi sulkea vielä internetitkin rajalta.

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

Olipa jälleen rakentava ja aikuismainen kommentti..

Minä tavaan tämän sinulle nyt hitaasti...

Kyse on siitä lisääkö näiden herrojen maahantulo terrori iskun uhkaa, johon halutaan vastata tehostamalla valvontaa, vai onko uhka muulloinkin olemassa.

Jos uhka on muulloinkin olemassa, eikä siihen reagoida, niin se johtaa ikävästi ajatukseen, ettei normikansalaisten turvallisuus ole rajatarkastusten väärtti.

Mikä minua tympii tässä jutussa on se, että pienellä aikaviiveellä vaimoni olisi odottanut minua Turun puukotus paikalla ja minun on helvetin helppo kuvitella se näky, mikä olisi minua odottanut.

Tämän pikku paskiaisen poistamisen eteen ei tehty mitään, vaikka korkealta taholta kerrottiin kaikkien taustat tiedettävän ja motiivien epäilykin oli rasismia. Kai ne taustat ja motiivit olivat sitten selvillä...

Tämän vuoksi en juuri jaksa kaltaisiasi inisijöitä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Väännetäänpäs nyt sitten rautalangasta:

Kaikki sellaiset jotka ovat joskus käyneet ulkomailla ovat varmastikin käyneet siellä vain sen vuoksi että oppisivat terroritekoja. Sen takia varmin keino kaiken terrorismin estämiseksi on estää kaikkien ulkomailla olevien pääsy Suomeen. Suomen kansalaisten ja muiden. Satamien, lentokenttien ja rajanylityspaikkojen sulkeminen on tähän tehokas keino.

Suomessahan ei kukaan koskaan ole syyllistynyt mihinkään rikokseen, eikö niin?

Et vain ymmärtänyt, kunhan vain turhaan urputit.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #13

Ranska on sulkenut Italian vastaisen rajansa. Silti siitä pääsee läpi kaikki joilla on tarvittavat peippöördit, eikö olekkin vittumaista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #17

No ulkomaat tehkööt mitä tahtovat. Suomessa kenenkään maahantuloa ei pidä sallia!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #13

Pysyhän nyt välillä asiassakin Jukka. Suomessa on muuten rikollisia tyyppejä ihan niin kuin muuallakin - se on selvä asia, mutta tarvitseeko muiden maiden mahdollisesti rikollisia ihmisiä päästää Suomeen vielä omienkin rikollisten lisäksi.
Tietysti olettaen, että se voidaan ylipäätään jotenkin etukäteen ehkäistä rajavalvontaa lisäämällä. Nähtävästi se viranomaisten mielestä kannattaisi, kun nytkin niin tehdään kahden arvovieraamme aikana.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #22

" Suomessa on muuten rikollisia tyyppejä ihan niin kuin muuallakin - se on selvä asia, mutta tarvitseeko muiden maiden mahdollisesti rikollisia ihmisiä päästää Suomeen vielä omienkin rikollisten lisäksi."

No ei tietenkään. Sitähän minä juuri sanoin!

Ainoa varma tapa muuttaa Suomi maaksi jossa ei ole lainkaan rikollisuutta on sulkea rajat ja internetit. Kuka tahansa joka on käynyt ulkomailla on taatusti vain terroristi. Meidät ulkomaalaiset pitäisi kertakaikkiaan hävittää maailmaa rumentamasta ja ensi askel siihen on sulkea rajat ja lopettaa kaiken tavaran ja palveluiden vienti ulkomaille. Kyllä ne ulkomaalaiset siitä tokenevat.

Oliko tässä jotain epäselvää?

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

No lisää rautalankaa ja matematiikkaa.

1+1+1+1+1+1+1=7
1+1=2

Selitän tämän, kun et kuitenkaan tajua...

Jokainen maahantullut roisto on yksi lisää omien lisäksi. Jos sellaisten uhkaa ei olisi, niin tarkastuksia ei nytkään tarvitsisi edes hetkeksi tehdä. Todellakaan se, että täälläkin on ihan tarpeeksi roistoja omasta takaa ei tarkoita, että niitä tarvitsisi lisää tuottaa.

Kysymys kuuluu kenen etuja tässä maassa ajetaan. Minun nuoruudessani betoniporsailla estettiin autolla ajo, mutta hieman eri tarkoituksessa, kuin nyt.

Siis emmekö ole suojelemisen arvoisia?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

No vastataan nyt vielä kun et taaskaan ymmärtänyt selvää asiaa.

Jokainen ulkomailla olija on rikollinen terroristi ihan sen takia että he ovat ulkomailla. Sen vuoksi kaikki rajat on tiukasti suljettava, kaupankäynti lopetettava ja internetit katkaistava. Tämä sama idea on helposti laajennettavissa myös kuntarajoihin. Ihmisten muuttaminen ympäriinsä on estettävä hinnalla millä hyvänsä. On säädettävä laki joka vaatii kaikkien pysymistä niillä sijoillaan joille on syntynyt.

Jokainen maahan tai kuntaan tullut roisto on yksi lisää omien lisäksi, kuten sanoit. Ja koska vieraan maan tai kunnan alueella olijat tiedetään jo ennakkoon rikollisiksi, on heidät mieluiten tapettava, tai ainakin heidän liikkumisensa on estettävä.

Suomessa ajetaan vain suomalaisten asioita ja meidät ulkomaalaiset pitää jollain tavalla hävittää olemasta pitkällä tähtäimellä. Ainakaan kenellekään ulkomaalaiselle ei saa myydä mitään joka on tuotettu suomalaisella verellä ja hiellä ja joita ne pahat ulkomailla olijat himoitsevat.

Suomalaisia on suojeltava meiltä ilkeiltä ulkomaalaisilta!!

Käyttäjän KariHelstamo1 kuva
Kari Helstamo

En minä enää jaksa.Kinaan mieluummin vaikka lapsen kanssa. Sinulla se sama pieni viulu vaan soi.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #19

Höh. Mehän olemme samaa mieltä! Selvensin vain ajatuskulkuasi, ja tuin koko ajan sitä mitä itsekin halusit.

Rosvot ja rajat kiinni!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kas kun sinä Jukka ylipäätään viihdyt Suomessa edelleenkin, kun kuitenkin sinulla riittää aina arvosteltavaa, kuinka huonosti täällä vieraita kohdellaan.
Minä olisin sinun sijassasi jo aikaa sitten nostanut kytkintä johonkin muuhun parempaan ihannemaahasi...
Aina näyttää Jukka-paralla olevan tosi kurja ja huono päiväkö, vai vaiko vain väärällä jalalla ylösnousuko joka ikinen armas aamu? :)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Avoin raja lisää rikollisten liikkumatilaa ja helpottaa myös konnailua laajemmalla alueella. Oli sitten kyseessä terrori, sosiaaliturvan väärä hyväksikäyttö, tai omaisuusrikokset.

Ennaltaehkäisy ei poista rikoksia, mutta todennäköisesti vähentää sitä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No onneksi sentään vaaralliset henkilöt saa marssia edestakas 361 päivää vuodessa.

Toimituksen poiminnat