Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 1 min 26 s sitten

Yrittäjä tuskastui: WWF:n suosittelema kotimainen kala jumittui lupaprosessiin – Suomessa syödystä kalasta 82% ulkomaista

26 min 17 s ago

Kotimaiset kalankasvattajat haluaisivat nostaa kotimaisen kalan osuutta suomalaismarkkinoista. Tällä hetkellä Suomessa syödystä kalasta kaikkiaan 82 prosenttia on tuotu ulkomailta, kun vielä 1980-luvun alussa puolet Suomessa syödystä kalasta oli kotimaista.

Timo Harakka osakesäästötilistä: ”Miksi minä ansaitsisin 250 000 euron verottomuushyödyn?”

2 tuntia 2 min ago

Oppositiopuolueet sdp ja vasemmistoliitto kritisoivat eilen tiistaina hallituksen esittämää osakesäästötiliä eduskunnassa.

Osakesäästötilillä halutaan kannustaa kansalaisia sijoittamaan pörssiosakkeisiin. Piensijoittajan osakesäästötilille siirtämiä varoja voi sijoittaa listattujen yhtiöiden osakkeisiin ja tuoton verot maksetaan kevennetysti vasta kun varoja nostetaan tililtä. Tilille tehtävillä sijoituksilla on 50 000 euron yläraja.

Strasbourgin ampumistapaus: Suomalaispoliitikkoja kaupungissa – Jyrki Katainen: ”Järkyttävä isku ihmisyyttä kohtaan”

2 tuntia 37 min ago

Strasbourgissa tiistai-iltana tapahtuneessa ampumistapauksessa on tämän hetken tietojen mukaan kuollut ainakin kolme ihmistä ja haavoittuneita on 12. Ranskan poliisi etsii epäiltyä tekijää, joka on poliisille entuudestaan tuttu.

Strasbourgissa oli tapahtumahetkellä paljon suomalaisia, sillä kaupungissa on käynnissä Euroopan parlamentin täysistuntoviikko.

Itävalta vei voiton Suomesta jääkiekon mestareiden liigassa

3 tuntia 1 min ago

Suomalaisjoukkueita ei nähdä tositoimissa mestareiden liigan eli Champions Hockey Leaguen välierissä. Tämä varmistui, kun Kärpät jäi tiistaina 1-1 -tasapeliin Oulussa itävaltalaita Red Bull Salzburgia vastaan. Salzburg voitti otteluparin yhteismaalein 4-3.

Kärpät sortui tehottomuuteen. Suomen mestari voitti laukaukset 61-18, mutta fakta ”se voittaa, kumpi tekee enemmän maaleja”, ratkaisee jääkiekossa voittajan.

Italialaisilla surkea ilta Mestareiden liigassa

3 tuntia 26 min ago

Englannin Valioliigassa juhlittiin tiistaina ja Italian Serie A:ssa petyttiin raskaasti. Liverpool ja Tottenham etenivät jatkoon pudottaen Interin sekä Napolin.

Liverpool voitti Mo Salahin tekemällä maalilla Napolin 1-0. Pallo meni sisään Napolin maalivahdin David Ospinan längistä. Liverpoolin maalivahti Alisson esitti yliajalla todellisen haamupelastuksen ja pelasti Liverpoolin jatkopaikan.

Teemu Hartikainen ja Juha Metsola liian kovia Jokereille

3 tuntia 59 min ago

Jokerit taipui viimeisessä maaottelutaukoa edeltävässä ottelussaan tiistaina Helsingissä Salavat Julajev Ufalle 2-3. Ottelussa Ufan pelaajista loistivat erityisesti kaksi maalia iskenyt Teemu Hartikainen sekä joukkueen maalilla erinomaisesti pelannut Juha Metsola.

Jokereilla oli riittävästi paikkoja ottelun voittoon.

Oikeuskansleri vahvisti: GCM ei sido Suomea – Perussuomalainen: Ei tarvitse toteuttaa miltään osin

11.12.2018 19:02

Oikeuskansleri katsoo, että YK:n siirtolaisuusasiakirja GCM ei ole valtiosopimus, joka olisi pitänyt saattaa eduskunnan hyväksyttäväksi. Näin ollen valtioneuvosto ei menetellyt väärin, kun asiakirjaan liittymistä ei käsitelty eduskunnassa.

Oikeuskansleri käsitteli asiaa GCM-sopimusta vastustavan perussuomalaisten kansanedustajan Ville Tavion kantelun pohjalta. Tavio katsoi kantelussaan, että sopimus olisi pitänyt hyväksyttää eduskunnalla, koska se hänen tulkintansa mukaan sisältää ”faktisia sitoumuksia Suomelle” ja rajoittaa Suomen päätäntävaltaa siirtolaisuuskysymyksissä.

Juha Sipilä riehaantui perustulosta – ”Ei tietenkään jos on töissä! Ei tietenkään jos tulot ylittävät rajat!”

11.12.2018 16:47

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) näkemys perustulosta ja ennen kaikkea vastikkeettoman perustulon käsitteestä herätti hämmennystä Keskuskauppakamarin pääministeritentissä tiistaina. Lopulta keskustan puheenjohtaja sai linjattua, ettei perustuloa tule maksaa vastikkeettomasti töissä käyville ihmisille tai hyvätuloisille.

Näkökulma: Tämä paperi repii koko Eurooppaa Suomi mukaan lukien – vaikka kyseessä on pelkkä ”puuterirasia”

11.12.2018 16:13

Euroopassa kiehuu kapinaliike, jonka taustoista liikkuu villejä huhuja.

Unkarin kaupunkien katukuvassa nähtiin taas tänä syksynä verovaroilla kustannettuja poliittisia julisteita:

Oulun poliisi: Etsitty mies otettu kiinni Saksassa

11.12.2018 15:23

Oulun poliisi kertoo, että sen etsimä, seksuaalirikoksista epäilty mies on otettu kiinni ulkomailla.

Poliisi julkaisi tiistaina epäillyn nimen, kuvan ja tuntomerkit.

”Mies on otettu kiinni Saksassa, joten vihjeitä henkilön tavoittamiseksi ei tarvitse enää toimittaa poliisille”, poliisi kertoi iltapäivällä.

Kevytautojen nopeus nousee 60 kilometriin tunnissa – ei asiaa moottoritielle

11.12.2018 15:16

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta on saanut valmiiksi mietintönsä uudesta ajoneuvoluokasta, kevytautoista. Valiokunta esittää kevytautojen nopeuden rajoittamista 60 kilometriin tunnissa, kun hallituksen esityksessä kevytautojen maksiminopeus oli 45 kilometriä tunnissa. Valiokunta myös kieltää kevytautojen kuljettamisen moottoritiellä.

Kermajuusto, maito, jauheliha, jäätelö… Näiden ruokien hinta on laskenut – katso taulukko

11.12.2018 14:19

Monen elintarvikkeen hinta on laskenut verrattuna vuoteen 2013, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkaisemasta Suomen tilastollisesta vuosikirjasta.

Vuosikirjassa on eritelty eri hyödykkeitä ja niiden hintoja vuodesta 2013 vuoteen 2017. Erittelystä ilmenee, että esimerkiksi lihan, juuston, maidon ja monien kasvisten hinta on laskenut neljässä vuodessa. Oheiseen taulukkoon on poimittu muutamia elintarvikkeita, joiden hinta on laskenut.

Suomalaisperinne jatkuu – Valtteri Bottas kokeilee rallia

11.12.2018 13:40

Valtteri Bottas jatkaa suomalaisten F1-kuskien perinteitä kilpailemalla ralliauton ratissa. Bottas kilpailee tammikuussa Rovaniemellä perinteikkäässä Tunturi-rallissa.

Bottas osallistuu Tunturi-ralliin M-Sportin Ford Fiesta RS WRC -ralliautolla. Vastaavalla autolla Sebastien Ogier voitti rallin maailmanmestaruuden 2017 ja 2018, joten kalustosta homman ei ainakaan pitäisi olla kiinni.

+100 €/kk minimipalkkaan – Ranskan Macron teki kalliin lupauksen keltaliiveille

11.12.2018 13:18

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on antanut lupauksen mittavasta, pienituloisia auttavasta uudistuspaketista rauhoittaakseen niin sanottujen keltaliivien mielenosoituksia. Macronin paketin kustannukset ovat jopa 8–10 miljardia euroa, Ranskan julkisen talouden ministeri Olivier Dussopt arvioi.

Poliisi julkaisi kuvan: Tätä miestä etsitään Oulun seksuaalirikoksesta

11.12.2018 12:02

Oulun poliisilaitos on julkaissut kuvan miehestä, jota etsitään liittyen epäiltyyn seksuaalirikosten sarjaan.

Oulun poliisilla on tutkittavana seksuaalirikos, jossa epäillyt teot ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaaseen tyttöön kuluvan vuoden aikana. Rikoksesta epäiltyinä on kahdeksan henkilöä, joista Oulun käräjäoikeus on poliisin vaatimuksesta määrännyt tutkintavankeuteen seitsemän miestä. Poliisi on aiemmin kertonut, että epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia.

Oulun poliisi: Järjestysmies otti pois ulkomaalaistaustaisen puhujan puukon – poliisi palautti

11.12.2018 11:11

Oulun poliisin komisario Mika Lauri kertoo Uudelle Suomelle, että perussuomalaisten järjestämässä mielenosoituksessa puhuneelta mieheltä otettiin pois puukko eilen maanantaina Oulussa.

Professori: Huippulahjakkaiden siirtolaisuus kuumentaa tunteet – Suomi yllättäen voiton puolella

11.12.2018 11:08

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tutkimusjohtaja ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun professori Mika Maliranta arvioi huippulahjakkaiden liikkuvuutta käsittelevää kirjaa tänään ilmestyneessä Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa.

Prisma: Joulun yksi hittilahja on jo selvillä – 80% yöasuista ostetaan juuri nyt

11.12.2018 09:41

S-ryhmään kuuluva Prisma-ketju kertoo, että erilaiset yöasut koetaan helpoiksi lahjoiksi etenkin jouluna.

Y ovat kestosuosikkeja lahjahankinnoissa, Prisma kertoo tiedotteessaan.

”Yöasujen myyntipiikki alkaa isänpäivän alla ja kiihtyy joulua kohti. Kaksi viimeistä viikkoa ennen jouluaattoa ovat vilkkaimpia. Ero muuhun vuoteen verrattuna on suuri. Vajaan kahden kuukauden aikana myydään 80 prosenttia koko vuoden aikana Prismoissa myytävistä yöasuista”, kertoo Prisman aluspukeutumisen valikoimapäällikkö Jonna Halme-Räsänen.

Seksuaalirikokset: ”Tuomioiden alaraja ylös”, sanoo Leena Meri Ylellä

11.12.2018 08:46

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee Ylen Ykkösaamussa, miksei hallitus ole puuttunut seksuaalirikostuomioiden alarajaan.

Ykkösaamussa keskusteltiin tänään siitä, miten turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia tulisi käsitellä.

Kansanedustaja kokeili Uber-kuskin hommaa – ”Tuntilaskutukseksi tuli 18,95 euroa bruttona”

11.12.2018 08:03

Kansanedustaja Jukka Kopra (kok) kertoo blogissaan kokemuksestaan Uber-kuljettajana. Kopra suoritti syksyllä taksinkuljettajan lupakokeen ja kävi marraskuussa ajamassa taksia yhden yövuoron ajan. Hän kertoo jatkaneensa nyt tätä ”ihmiskoettaan” Uber-kuljettajana.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat